tand.gif (3331 bytes) STIGBERGSTANDLÄKARNA
implantat.jpg

Implantatbehandling

Saknar du tänder?

TANDLÖS - man kan inte äta vad man vill, man känner sig stympad, man har ju förlorat en del av sig själv.

Åtgärden är ofta lösprotes, som inte sällan orsakar kväljningar och skavsår. Och även om protesen sitter bra så kan den ibland upplevas som genant - självförtroendet minskar, att le känns inte roligt längre. Den som tappar sina tänder och istället får en lösprotes kan ställas inför en rad bekymmer.

Om Du inte har förlorat alla, utan endast en eller flera av dina tänder, så känns det inte bra att man måste slipa ned dina friska, fina "granntänder" som stöd för en bro, för att kunna ersätta dina förlorade tänder.

Så här behöver det inte vara - det finns hjälp att få!

Har Du förlorat en eller flera tänder kan implantatbehandling vara en möjlighet för dig. Många års forskning och utveckling har lett till att förlorade tänder kan ersättas med tandimplantat. Dina nya tänder blir med denna lösning förankrade i käkbenet och fungerar som naturliga tänder.

Eftersom metoden kan återge såväl tuggfunktion som känslan av att ha återfått den förlorade naturliga tanden, är det inte märkligt att efterfrågan på implantatbehandling ökar år efter år.

Det finns många fördelar:

  »   Du kan prata, skratta och le utan att vara orolig
  »   De nya tänderna sitter fast och fungerar som dina egna
  »   Du kan äta vad du vill utan problem
  »   Det är en trygg och säker behandling
  »   Du återfår ditt naturliga leende

Hur går behandlingen till?

Steg 1 - Fixtur‑Installation
Med en noggrann operationsteknik placeras små skruvenheter, fixturer, av titan i ditt käkben. Förenklat kan det sägas, att dessa utgör dina nya tandrötter.

Ingreppet sker under vanlig lokalbedövning och i allmänhet ger det inga större obehag varken under eller efter ingreppet.

Steg 2 - Inläkningsperiod
För att fixturerna skall kunna växa samman med ditt käkben måste du, om du är helt tandlös, vara beredd att vara utan din protes i två veckor efter fixturinstallationen. Därefter kan du använda din gamla protes som vanligt under inläkningsperioden.

Har du egna tänder kan en tillfällig bro erbjudas under denna tid.

Inläkningsperioden är normalt cirka 3 månader, men kan variera beroende på om det är över- eller underkäken som har opererats.

Steg 3 - Det protetiska arbetet
När fixturerna har läkt in i käkbenet görs ett andra ingrepp. Denna gång gör tandläkaren ett litet hål i tandköttet ovanför implantatet och ansluter en liten "hatt". Denna "hatt" når upp genom tandköttet och gör det möjligt för tandläkaren att ta ett avtryck, för att framställa din nya implantatbro eller krona.

Efter att avtrycket har tagits följer ytterligare 2 till 3 besök tills du är helt färdig med din implantatbehandling.

Du har nu återigen fått fasta tänder, som du upplever som en del av dig själv.

Dina nya tänder skall skötas och efterkontrolleras regelbundet på samma sätt som dina egna naturliga tänder.

Vad kostar behandlingen?

Vi arbetar i första hand med Neoss implantatsystem, men naturligtvis kan vi erbjuda andra implantatsystem om du som patient önskar det.

Vill du veta mer om Neoss implantatsystem, klicka här.

För att få ett kostnadsförslag rekommenderar vi alltid, att du bokar en tid för rådgivning hos oss. Att få prisinformation per telefon är oftast svårt, då kostnaden står i relation till den enskilda patientens förutsättningar.

Om du vill dela upp betalningen kan vi erbjuda förmånlig finansiering genom vår TANDVÅRDSKREDIT.

Du är välkommen att ringa oss på telefon 031‑12 87 63 om du har några frågor eller önskar beställa en tid för att få ett kostnadsförslag.

Till startsidan    Till sidans topp

STIGBERGSTANDLÄKARNA, Stigbergstorget 1, Göteborg, Telefon 031‑12 87 63